Pamuk Yağının Faydaları Google

pamuk

Pamuk Yağının Özellikleri;

Pamuk yağı Anavatanı Hindistan olan pamuk bitkisi ülkemize Ege, Akdeniz ve Çukurova bölgelerinde yetiştirilmektedir. Yaz aylarında beyaz ya da sarıçiçekler açan ve çiçeklerden sonra koza şeklinde tohum bırakan pamuk ve pamuk yağı üretiminde kullanılan boyaları yaklaşık 50 cm olan odunsu bir bitkidir.

Pamuk bitkisinin meyvesi diyebileceğimiz pamuk ürünü tıbbı ve kozmetik alanda kullanılırken, tohumlarının sıkılmasıyla elde edilen yağı yemekte ya da kozmetikte kullanılmaktadır.

Pamuk Yağının Faydaları?

Pamuk tohumu kaynatılıp içilirse vücuda kuvvet verir. Pamuk yağı kendine has kokusu ve tadı olan koyu kırmızı hatta kahverengi tonunda bir yağdır. Vücudun üretemediği omega6 ve omega9 yağ asitlerini içermektedir. Kullanılması halinde bağırsakları yumuşatır, kabızlığı giderir, ateşi düşürür, cilt ve saç sağlığı için idealdir.

Kızartmalarda kullanılması halinde kızartılan ürüne gevreklik verir. Pastaneler tarafından hamur işlerinde ve krema yapımında yoğun olarak kullanılmaktadır. Hekimlikte bilinçli kişiler tarafından kökü ve kabuğu şifa için kullanılabilmektedir.

Pamuk Yağının Zararları

Yalnız dikkat edilmesi gereken bir konu pamuk bitkisinin yaprağı kaynatılarak hazırlanmış su bağırsakları yumuşatırken rahim kaslarının da gevşemesini sağladığından hamile kadınlar için düşük riskini arttırmaktadır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir